Fläskefilé med rosépeppar
Ca 4 portioner
Total tid: Ca 45-60 minuter
600g Fläskfilé
2 msk Smör
Salt och Vitpeppar
1st Gul lök
2 dl Creme Fraiche
1 dl köttbuljong
2 dl chilisås eller tacosås
½ msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar
Hackad persilja (garnityr)
Skär filén i skivor, bryn i smör och därefter salta och peppra.
Ta upp köttet ur stekpannan och fräs löken.
Blanda i Creme Fraiche, köttbuljongen, chilisåsen, sojan och vitlöken.
Rör om och låt koka några minuter. Lägg ner köttet och rosépeppar i såsen, låt allt bli varmt.
Strö hackad persilja över.
Servera med exempelvis pommes eller klyftpotatis, och en grönsallad.
Tack mamma och pappa för receptet ;)
Kommentarer
Trackback