Pontus 19-20 månader

 

Sommar och fullfart med våran underbara son <3
Ingen lugn stund, mycket upptäckande och utforskning :)

 
 
Personlighet: Glad, lekfull, nyfiken och bestämd.
Utveckling: Väldigt mycket prat nu, jättekul! Många nya ord är på G ;)
Ordförråd: "peppe" (pippifågel), biiil, boll,  blöja, skoor, "tycka" (trycka). "dä ä tutten" :)
Klädstorlek: 92, tvättmaskinen går varm och mycket läggs bort. Shoppingdags!
Tänder: Fortfarande 8st.. inga på gång.

Tror nästan ett minitält skulle göra succé :)
 

Spännen (såsom på cykelhjälm, barnstol osv.) är roliga. Sparka och kasta boll, köra bobbycar, titta i böcker, nycklar (stänga och låsa), vatten och leka med bilar. Pontus tar ens hand och ber om hjälp eller för att vi ska vara med honom och leka. Pappsen kör ibland sin radiostyrda helikopter eller Pontus radiostyrda bil, vilket P (båda två!) tycker är skoj. Vara ute är nog det bästa, Pontus vill aldrig gå in. Sparka boll, gunga, gå med skottkärran.. mycket att syssla med ute.

 

Det märks att lillkillen behöver mycket sömn och vila, han sover ofta minst tolv timmar/natt, sover gärna 1-2 timmar på dagen. Och behöver också lugn&ro-stunder, såsom böcker eller tv. Djurboken tittar vi gärna i nu, och då vill Pontus att vi pekar på djuren och låter. "vååv vååv" och "piiip piiip" kan han.. och "bzzz" tycker han är roligast. Tillbaka till sömnen, på "sommarförskolan" han är på nu, där sover barnen på madrasser, inomhus.. även de små, även Pontus. Häftigt! :)

Det har varit någon dag med tendens till trots. Har också varit två dagar här hemma då han ropar efter oss, "Maaaammaa" , "pappaaa" men också på förskolan. Och har varit lite ledsen när mamsen lämnar på föris.
Varken trots eller "mammig/pappig" ännu, vi får se vad som händer härnäst :)
 
Bilbarnstolen vill han sällan sättas i, kan det vara så att den börjar vara liten och obekväm? Själva bilåkandet går bra hittills. Ska bli spännande att åka till Lycksele till helgen, det blir hans första längre tripp, får se om det blir under dagsvilan.
 

 
 
Det är mycket som är "aj aj" och "nej" nu, vilket även han själv upprepar och för det mesta lyssnar på, men vill också testa och kolla läget. Har haft otursdagar, där det har blivit bulor, blåmärken och skrapsår. Både hemma och på förskolan. Blev också biten av en bräms när han bada i sin pool ihelgen, han kasta sig upp och grät, men det gick snabbt över.
 
Guldklimpen som är så framåt, och än så länge varken mammig eller avvaktande (isåfall kort stund) när det gäller nya platser eller personer. Nu när han är på en annan förskola under semestertider, ny personal och barn, det gick som en dans. Han går rakt in och leker och pratar. Likadant under bröllopsfesten, då han fick vara hos en arbetskompis till mig, Linda och hennes familj (som han träffat två-tre gånger hehe). Han skötte sig utmärkt, med sömn och inget gnäll. Jätteroligt! Blir så stolt :)
 
 
Pontus är fortfarande väldans matfrisk, nästan för matfrisk för sitt eget bästa. På förskolan sätter dom stopp efter två portioner, han sover lite oroligt annars. Och ingen mat-ro alls, tyvärr..varken för han själv eller för oss föräldrar. Pontus tar gärna allt i en enda tugga, så det tar snabbt slut, eller "hålla efter". Han dricker inte mjölk ur muggen, men däremot i matform och i gröt, så nu är det på gång. Hoppas bara inte Pontus är allergisk mot något, för bajskalasen är inte nådiga ibland.

Nästa sommar blir det något liknande ;)Mums mums tävling!


Sanndra VS Emil

12st på kortast tid, en i taget.
Jag fick storstryk..är dags att sluta kaxa haha.
Micke eller Sanna, kommentera gärna vilka tider vi hade ;)
 
 

Jag tycker om att tävla, och är glupsk..
men tyvärr inte på samma nivå som jag trodde (och har varit),dags att lägga ner.
Vi har tidigare tävlat i butterbullar haha.
 
 

RSS 2.0