Pontus 17 månader

 
Lille Pontus är numera sjutton månader,
och vilken rooooolig tid i utvecklingen,
han överraskar och lär sig nya saker hela tiden :)

Han förstår mer än man tror,
han kan härma ord och saker man gör.
Han utvecklas massvis, pratar gärna och leker ofta!

 
 
Bygga lego, spola toaletten, prata i telefonen, bläddrar i böcker m.m.
Pontus klättrar upp och sitter/står på stolen, öppnar och stänger dörrar.
Han har även lärt sig dammsuga och vattna blommorna, vilket är perfekt ;)





Ibland kommer han och tar en i handen, antingen för att
han tycker man ska gå därifrån eller för att följa honom någonstans.
"Plocka upp mig" tecknet är numera tydligt.
 
Han varvar gärna ner genom att se tv, 
disney junior visar många favoriter,
händige manny och djungelhjul bl a.

  
^ Samma timme det hände              Och två dagar efter ^
 
 
Liten olycka: Sprucken underläpp och sår på överläppen, föll på ett trappsteg.
Första magsjukan: Tidigare gånger han har spytt, kan det lika gärna ha varit tänder eller annat. Men gårdagens kräkningar och bajsblöjor räknar vi som första magsjukan. Stackarn!
Maaaaat: Tycker fortfarande om att äta, helst med händerna men kan också använda sked. Tror dock han ogillar att ha kladd mellan fingrarna, det skakar han direkt av sig.
Ord han härmar: Lampa, Banan, Tittut, Gunga..nya ord varje dag känns det som.
Favoritsång (vid blöjbyte): Imse vimse spindel. Blir ofta lugn och försöker härma med fingrarna.
Roliga ljud för sig: Visslar inåt, "RRR-ljudet" som man knappt kan själv, imponerande!
Längd: 81cm
Vikt: 11,5kg 
Skostorlek: 23-24
Klädstorlek: Strl 86-92. 80 är utrensat, vissa 86 är för litet också.
Blöjbyte: Antingen går det jättebra eller inte alls. Dags att testa easy up igen!
Antal tänder: Totalt 6st, fyra nere och två uppe. Väntar på den sjunde..
Vaccinationer: 4st sedan födsel. Difteri (krupp), stelkramp, kikhosta, polio, hemofilus, röda hund, påssjuka och mässling. Dessa är avklarade!
 
  
Pontus skrattade och trivdes i gungan.

Hälsa på i medle hos en jobbarkompis. De rosa tjejerna är Isa och Altea :)


Pontus har redan visat sig mer självständig, kan vara tillfälligt men oj så roligt att se. Han går till sitt rum och sätter sig på sin stol, bläddrar i en bok och pratar. Och inte bara en minut, utan en halvtimme, superkul. Eller så tar han sin hammare och skruvmejsel och sätter sig på sin mysmadrass, gömmer och letar skruvarna under filten.

Förskola:
Det går jättebra, Verkligen! Han äter, sover och leker för fullt där. Det märks att Pontus trivs, och fröknarna pratar så gott om honom, "äter massvis, leker och är en riktig gladskit", och Ponte behöver ganska mycket sömn, dagsvilan och nattsömnen. De tidiga mornarna är han inte så förtjust i, och framförallt inte van vid. Och dessutom fart och fläkt på förskolan, han är för det mesta rätt lugn på afton/kväll. Sov och matrutinerna rullade på från första början, hoppas det fortsätter så. Och lär sig oerhört mycket gör han också, av barnen och den nya miljön, vilket han visar här hemma. Pontus har bara gråtit en gång när jag lämna honom, men då hade han knappt hunnit vakna, vanligtvis går han bara in och leker direkt. Lite olika bemötanden när man hämtar honom, ibland låtsas han inte se mig, ibland ler han och därefter visar mig något, eller så kan han komma mot mig, då är han trött och nöjd för dagen. Det blir ju alltid jag som lämnar Pontus, eftersom Micke alltid börjar tidigare. Och när jag jobbar eftermiddagspasset, så blir det Micke som hämtar.
Så förskolepassen är vanligtvis två stycken: 7.00/7.30-15.30, eller 11.00-16.15. Är ca tio-tolv barn på Krossen och två-tre fröknar. De flesta barnen är kring Pontus ålder. 
 
BVC, läkarbesök, Vaccination och rutinkontroll:
Imåndags var det dags för 1½års kollen, en månad tidigt men det gjorde inget. Micke var otroligt bra på att återberätta, vilket värmer, för lite trist känns det att inte vara med där, mammahjärtat är så nyfiket och stolt. Lillkillen som skötte sig gudomligt från första stund, genom att hålla handen från bilen, till väntrummet, stod stilla, anmälde sig..och sedan rutschkannan :) Vaccinationen gick galet bra, inte en min eller tår, vilket tydligen är ovanligt, han tittade till och med på sprutan och därefter på såpbubblorna :) I övrigt undersökte han hela rummet, charmade och visade sin bästa sida, hela besöket. Ögon, navel och testiklar såg bra ut, och allt annat. Han har dessutom tagit klivet och hamnat snäppet ovanför sin egna kurva vad det gäller vikten, vilket bara glädjer. Pontus visade efter några försök att han kunde bygga ett torn på två klossar, pekade på sin näsa när BVC Monica frågade "var är Pontus näsa?". Positiva och bra utlåtanden hade både Bvc Monica och läkarn!

  
   Kuuuul.. vi väntar bara på att han ska spola ner något mindre lämpligt.


Kärleken till sitt barn är något alldeles underbart speciellt  <3

"Mamma och pappa älskar dej".
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0